Vinteraktiviteter

Catski, tolkning, guidade toppturer eller snöskor, lavinutbildningar och -föreläsningar och mycket mer kan ni hitta hos oss. Nedan finns information om de vanligaste aktiviteterna. Kom in och fråga oss om ni önskar hitta på något annat.

Bokning av aktiviteter görs till info@aventyrscenter.com

Våra Bokningsvillkor hittar du här

Planerade aktiviteter

Datum och tidAktivitet

Catski

Upplev 5 härliga offpiståk

Tillsammans med våra guider ger vi oss ut till topparna i Norra Borgafjällen där några av landets bästa offpiståk finns.

Med catskin får du en avslappnad tur upp på de närbelägna topparna som bjuder på många olika åk med varierad svårighetsgrad. På en heldag kör vi mellan 4-5 åk och mellan varje åk hinner du bli varm och utvilad medans du njuter av utsikten över området. 

Catskiing passar alla som behärskar offpiståkning. Två guider kommer att vägleda er under dagen.

Pris för deltagande på någon av de planerade turerna är 2950 kr per person. Lån av säkerhetsutrustning såsom transceiver, spade, sond och ryggsäck ingår samt genomgång hur den fungerar.

Maskinen tar max 12 deltagare och vi kräver minst 9 st för att genomföra en tur.

  • Förbokning krävs, senast 1 veckan innan
  • Kan endast köras vid fint väder, köldgräns -20 grader
  • För hyra av hela maskinen, kontakta oss för offertinfo@aventyrscenter.com
  • Catski-säsongen startar tidigast vecka 7

Tolkning

Tolka på skidor eller snowboard bakom catskimaskinen till Klöverfjällsplatån och fortsätt själv därifrån till din egen fikaplats eller till någon av topparna för ett fint skidäventyr. Bokas senast kl. 16 dagen innan. Pris 250 kr/person, minst 4 personer.

Sightseeing

En oförglömlig upplevelse då vi tar er med upp på en av Dorotea kommuns högsta toppar. Du åker varmt och tryggt i maskinen och kan från toppen se hela Borgafjäll från ovan. Vid riktigt klart väder kan du i väster se topparna i Norge och i söder hela vägen till Åreskutan. på toppen tar vi en fika medans guiden orienterar dig och berättar om Borgafjälls omgivningar. Pris per person 750 kr. Minimunantal är 8 st och max 12 st. Inga förkunskaper krävs.

Guidade turer

En guidad topptur eller en guidad tur med turskidor eller snöskor.

Vi lägger upp dagen efter dina önskemål och våra guider tar er med på en oförglömlig dag med orört puder, orörd gammelskog eller milsvida vyer.

Kontakta oss för offert och tips på turer, info@aventyrscenter.com

Lillfjället Uphill Race – Winter Edition

Årets toppturstävligen går av stapeln på ”Toppturandets dag”, påskdagen den 31 mars. En motionstävling i topptur. Starten går vid Äventyrscenter kl. 17.00 och tar dig upp till toppen av Lillfjället och ner igen, 2 gånger om. En sträcka på totalt ca 6 km och 545 höjdmeter.

Godkänd utrustning är randonée-skidor, splitboard eller telemarksutrustning med stighudar och stålkant. Hjälm är obligatoriskt. Det kommer att finnas möjlighet att låna utrusning från Atomic eller hyra från Äventyrscenter till självkostnadspris i samband med tävlingen, först till kvarn.

Fina priser från våra samarbetspartners lottas ut bland de som slutför tävlingen.

Anmälan sker till info@aventyrscenter.com senast 30 mars kl. 16.00. Deltagaravgiften är 150 kr och betalas i samband med anmälan. Deltagande sker på egen risk.

Övriga aktiviteter

Fatbikes – cykla fram på hårda skoterspår eller på vårvinterns skare. En aktivitet som kan ta dig långt upp på fjället eller där du letar dig fram till ett vindskydd för att avnjuta en fika. Du väljer själv!

Snöskor – med snöskor på fötterna tar du dig fram vart du vill i den djupa snön. Vi tipsar om olika turer där du kan njuta av vackra utsikter eller gott fika.

Reflexbana – I Borgafjäll finns 2 st reflexbanor. Den längs Kvissleån slingrar sig 3 kilometer långs ån både upp och ner och den vid Äventyrscenter tar dig runt i skogen ca. 1,5 km. Du tar dig lättast fram på skidor eller snöskor. Kontakta oss för mer information.

Priser för hyra av utrustning finns under uthyrning.